Napl(op)ó - Muse kultblogja

Az emberiség nagy bánatára írni is szoktam, mivel néhanap nekem is támadnak összefüggő gondolataim. Ami itt és most megtalálható: film-, anime- és könyvajánlók, film- és könyvkritikák, s néhány magánéleti szösszenet. Igazi vegyessaláta.

Címkék

ajánló (76) anime (11) blog (10) dalszöveg (1) film (33) képregény (3) könyv (39) kritika (64) paranormális (1) sorozat (7) tv (1) ünnep (3) vámpír (7) zene (1) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Szerzők

Moly - Jelenlegi olvasmányaim

Szellemjárás, vagy mi a szösz?

2008.08.28. 18:10 :: Muse

Három eshetőség áll fenn jelen helyzetben: vagy szenilis lettem, vagy paranormális jelenségek játszódnak le a házunkban, vagy nekem lettek hirtelen természetfeletti képességeim. Mind a három eléggé hihetetlenül és borzasztó hülyén hangzik, tudom. 18 évesen hogy lehetnék én szenilis? Paranormális jelenségek, ugyan már... Na és természetfeletti erő? Pff, az meg a másik fele.

Persze eddig is lakott egy szuszogó szellem a szobámban, amelyik néhanap a vállamra ült, és lehuzigálta rólam a takarót, sőt, egyszer még a telefonom diktafonjába is belesusmusolt, mikor a szélcsengő hangját próbáltam felvenni, de ez egészen más tészta. A minap, azaz egészen pontosan tegnap este, vagyis, inkább éjfél után, mikor egy vágy útrakél lassan... Hol is tartottam? Ja, igen, szóval... Jó szokásomhoz híven a gép előtt görnyedtem, és kutattam az Internet homályos mélységeiben rejtőző érdekes információkat, s mivel ilyenkor már általában mindenki alszik a házban, az összes villanyt lekapcsoltam. Hirtelen eszembe ötlött, hogy micsoda móka lesz felbukdácsolni a lépcsőn a sötétben, úgy, hogy nem látok kutyafülét sem, s az a gondolatom támadt, hogy mi lenne, ha felkapcsolnám a konyhában a mosogató feletti fénycsövet, ami nem fogyaszt sok áramot, nem ad sok fényt, de pont a lépcsőre világítana.

Esküszöm, hogy tök sötét volt, és egyik lámpa sem világított. Ezen gondolatmenet után székemen hátradőlve kikukkantottam a konyhával egybeépített ebédlőbe, erre mit látok, vazz? Fény tükröződött a bútorokon. Először arra gondoltam, hogy bevilágít a Hold, vagy ilyesmi, de aztán rájöttem, hogy az pont az ellenkező oldalról sütne be. Még hátrébb dőltem, és megállapítottam, hogy a fény a konyhából jön. Mondom bazz, ég a villany? Pont az, amelyikre az előbb gondoltam, hogy fel kéne kapcsolni?! Mi a franc?!

Ebből vezettem le a fentebb említett három lehetőséget, szóval vagy én kapcsoltam fel, és nem emlékszem rá... Persze ez tök lehetetlen, mert be sem tettem oda a lábam, még a közelében sem jártam annak a nyamvadt kapcsolónak. Aztán a másik két lehetőség... Mentális úton felkapcsoltam volna? Vagy... talán egy szellem volt? A Szuszogós?! Persze eszembe jutott, hogy esetleg valamelyik házbéli rokonom kapcsolta fel, amíg nem figyeltem, de ez egészen és egyszerűen kizárt, mivel apám csak csoszogni tud, anyukám úgy közlekedik, mint egy náthás elefánt, mindennek nekimegy és trappol, ha meg valamelyik tesóm lett volna az, azt tuti meghallottam volna, mikor lejön az emeletről, mert a lépcsőnk holtakat is felverő zajjal, iszonyatos hangon recseg.

Szóval kétségek közt hányódom. Eddig fel se vettem, ha a szobámba belépvén konstatáltam, hogy valami időközben helyet változtatott, de ez... Furcsa, nagyon furcsa, na. Egyébként én hiszek a paranemnormális dolgokban, talán még jobban is, mint akármelyik istenben. Hogy miért? Nekem sokkal logikusabbnak tűnik az, hogy az ember halála után a lélek a Földön ragad, mint az, hogy a Mennybe, vagy a Nirvánába, vagy az Alvilágba, vagy mittomén, hová kerül. És abban is van valami logika, hogy az emberi agy ki nem használt 70-80%-ában olyasféle dolgok, képességek rejtőzhetnek, mint a gondolatolvasás, a tárgyak érintés nélküli mozgatása, levitáció, ésatöbbi. Persze a legtöbb ember, aki azt állítja magáról, hogy képes ilyesmire, csaló, de azért akad jópár megmagyarázhatatlan eset is.

Na mindegy, én ebben hiszek és kész. Nem vagyok se sátánista, se boszorkány, se para-buzi, csak érdekelnek a paranormális esetek. Jobban, mint például az ufók. Most komolyan, ha már vagy milliószor jártak a Földön idegenek, akkor miért nem mutatják meg magukat jobban, miért nem lépnek kapcsolatba az emberiséggel? Mi a jó fenét akarnak? Nem hinném, hogy a természeti kincseinkre, vagy az ember anatómiai felépítésének titkaira fáj a foguk, lévén ők sokkal fejlettebbek. Persze azért az ufós témában is vannak érdekes dolgok, ott van például Erich von Däniken, meg az ő elméletei, és még egy csomó minden. Nem megyek bele a részletekbe, erről egy hasonlóan orientált emberrel lehetne jól eldiskurálni.

És igen, hiszek a szellemekben, és rohadtul fosok tőlük, kivéve persze a kis poltergeistemet, aki a sarokban szuszog és belefúj a képembe egy-egy ködös éjszakán, sőt, néha meglibbenti a függönyt, mikor az ablak csukva, őt ugyanis már megszoktam. Remélem, sosem jut majd eszébe tombolni, meg edényeket, bútorokat hajigálni, ahogy az a nagykönyvben meg vagyon írva. De szeretném tudni, hogy ki dugja el és rakosgatja más helyekre folyton a cuccaimat, és ki kapcsolta fel tegnap a mosogató feletti neoncsövet. Rohadtul szeretném tudni. Csak aztán nehogy összecsináljam magam ijedtemben.

Kezdek abban reménykedni, hogy tényleg csak kihagy az agyam...

19 komment

Címkék: blog paranormális

A bejegyzés trackback címe:

https://muse.blog.hu/api/trackback/id/tr37638156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuu600 2011.09.09. 10:42:25

Most így eszembe jutott, hogy van-e korlát a lépcső mellett? Mert azon le lehetne csúszni, igaz, felmenni már nehezebb ügy - és akkor is recsegne a lépcső.

Zsuu600 2011.09.09. 10:45:23

Meg nekem is vannak fura "képességeim" (?). Tegnap például megálmodtam, hogy a barátnőm nem jön át... És tényleg így történt. Azelőtt meg a vonalzómat találtam meg álmomban, majd kicsit később a valóságban is. Egyszer pedig mintha a gondolataimmal vettem volna rá két osztálytársam, hogy visszaadják a barátnőm iskolai munkáját... :)

Muse · http://muse.blog.hu 2011.09.15. 13:41:30

@Zsuu600: Hát, efféle szuperképességeket még nem sikerült felfedeznem magamban, viszont bárhol hülyét tudok csinálni magamból, ha ilyesmiket mesélek, szellemekről meg miegymásról... :D
Korlát természetesen tartozik a lépcsőnkhöz, csak nem elég stabil ahhoz, hogy valaki lecsússzon rajta - ráadásul sanszos lenne, hogy beveri a fejét a plafonba. :P

Zsuu600 2011.09.15. 14:59:43

Én nem mondom, hogy hülyét csinálsz magadból, mert a szellemekben én is hiszek... Azt hiszem, nálunk is lakik egy szuszogós, aki a nyakamba szeret fújni a kánikula közepén... Persze, mindig hideget. Na de ez így szokott lenni:)

Liszi Dániel 2011.09.15. 18:38:04

Velem csak annyi szokott lenni hogy megálmodom azt mi fog történni. Ha az esemény sorozat elindul, akkor minden ugyanúgy zajlik le mint az álmomban. De mostanság mikor ébren vagyok akkor is szokott hasonló lenni, olyankor egy belső hang mondja mire figyeljek.

Muse · http://muse.blog.hu 2011.09.18. 11:08:15

@Zsuu600: Én már (szerencsére?) jó rég nem tapasztaltam semmit az én szuszogósommal kapcsolatban, de sosem lehet tudni. :) A természetfeletti dolgokkal meg úgy vagyok, hogy addig nem zárom ki a létezésüket, amíg egyértelmű bizonyíték nem lesz az ellenkezőjére. :)

@Liszi Dániel: Én szerintem megijednék, ha nekem lenne ilyen képességem. :D Főleg azért, mert álmomban sokszor történnek kínos, vagy ijesztő dolgok - semmiképp se szeretném, hogy azok valóra váljanak! :D

Zsuu600 2011.10.05. 17:32:18

Juj... Ami tegnap történt, az lehet, hogy véletlen egybeesés...
Van egy tanárnőnk, aki kilottózza, ki legyen az a három, aki felmérőt ír a múlt órai anyagból. Mindenki fél a felmérőktől, még azok is, akik tanulnak. Az óra előtt mondtam:"Jaj, csak ma jelentsen beteget a tanárnő..." és az óra elmaradt:) Ma meg közlik, hogy szegény tanárnő beteg... Furcsa :P

Muse · http://muse.blog.hu 2011.10.05. 18:18:03

@Zsuu600: Ha így folytatod, és még kártyából jósolni is megtanulsz, lehet, hogy később a megélhetésedre se lesz gondod! :P A viccet félretéve: érdekes, velem is volt már sokszor hasonló, de én minden esetben inkább a szerencsének/véletlennek tudtam be a dolgot, és nem a saját "képességeimnek". :)

Kiszko 2011.10.07. 17:18:43

Én meg csütörtökre megmondtam hogy kit fog kihívni először a tanár felelni, és hogy kikkel fogja folytatni, és persze én is benne voltam... És úgy is lett, így az év elejét egy karóval kezdtem xD

Muse · http://muse.blog.hu 2011.10.07. 18:08:32

@Kiszko: Ejnye, legközelebb tessék tanulni! XD :)

Kiszko 2011.10.07. 18:54:43

Az lesz :D Hétvégén neki ülök és tanulók :D (8 év után először xD) Amúgy olvastam ha csinálsz öt különböző színű kártyát (azonos hátlappal), akkor gyakorolhatod a gondolat olvasást, azáltal hogy megpróbálod megérezni hogy melyik kártya milyen színű... (Bár szerintem ez hülyeség mivel 37-40% esély van arra hogy eltaláld a színt, na mindegy xD)

Muse · http://muse.blog.hu 2011.10.08. 10:16:08

@Kiszko: Én erről a kártyás cuccról olyat olvastam, hogy 32 lapos készlettel gyakorolnak a "gondolatolvasók", a kártyákon pedig különböző ábrák vannak. Ott azért már nehezebb lehet beletrafálni. :P

Kiszko 2011.10.08. 18:57:27

@Muse: Hát azt igazából csak 22 kártyalappal csinálják (tarot kártya), mivel azon a szimbólumok mások, így meg lehet őket különböztetni. De azoknak már tényleg van képességük hozzá, ha folyton a jót mondják xD

Muse · http://muse.blog.hu 2011.10.08. 20:23:41

@Kiszko: Nem, nem a tarot kártyára gondoltam, hanem a Zener-féle kártyákra (közben utánanéztem :P), de abban se 32 lap van, csak 25, szóval tévedtem. :D

Zsuu600 2011.10.09. 18:10:28

@Muse: Hát ha kártyajóslásról van szó, én magyar kártyával szoktam :P És néhányra azt mondják, hogy igaz... :)))

Muse · http://muse.blog.hu 2011.10.10. 09:43:35

@Zsuu600: Magyar kártyával való jóslásról sem hallottam még, bevallom. :) Én mondjuk még egyszer sem próbálkoztam ilyesmivel, nem is ismerem a módját, sőt, nem is nagyon hiszek benne... Talán azért, mert legtöbbször olyan általánosságok "derülnek ki" általa, amelyeket egy szimpla horoszkópban is el szoktak találni, mivel minden 2. emberre igaz, vagy annyira sokféleképp értelmezhető az eredmény, hogy a végén valahogy tényleg bejön. :)

Zsuu600 2011.10.12. 16:21:16

@Muse: az egészet én találtam ki :) Kaptam egy pakli magyar kártyát, de az egyik hiányzott, és így előlépett az én kis kedves jóskártyámmá :)tulajdonképpen nincs olyan sokféle értelmezése (szerintem :P), és nagyjából a fele nem jött be (pedig pont annak kellett volna :()

Muse · http://muse.blog.hu 2011.10.13. 10:12:17

@Zsuu600: Szerintem, ahogy sok esetben, itt is gyakorlat teszi a mestert! :D
süti beállítások módosítása